Austria-Study-tour-Banner.jpg

Østerrike satser stort på sirkulær økonomi
Den 6. og 7. desember besøkte partnere fra Circular Based Waste Management-prosjektet Linz, Østerrike, organisert av Green Business Norway og Business Upper Austria. I tillegg deltok det representanter fra Litauens Energi Institutt og det statlige Innovasjonsselskapet i Litauen.

Mazeikiai-visit-banner.jpg

Mulighetsstudie for nytt senter for gjenbruk og avfallsmottak i Mažeikiai
Mulighetsstudie for etablering av et nytt stort avfallsinnsamlingssted og ReUse-senter i Mažeikiai, Litauen, er nå gjennomført.

Cambi-Banner.jpg

Cambi skal levere termisk hydrolyseteknologi i Bulgaria
Cambi bygger for tiden sitt første termiske hydrolyseprosjekt i Bulgaria, for Sofiyska Vodas Kubratovo avløpsvannbehandlingsanlegg i Sofia.

Scotland-banner.jpg

Skottland satser stort på sirkulær økonomi og sosialt entreprenørskap
Partnere fra Circular Based Waste Management-prosjektet har studert sosialt entreprenørskap og sosiale initiativer der sirkulær økonomi og gjenbruk inngår som en del av løsningen på sosiale problemer og fattigdom.

Sumy-banner.jpg

Sustainable Energy konferansen i Sumy
Sustainable Energy -konferansen åpnet offisielt 26. september i Sumy, Ukraina. Arrangementet var på initiativ fra Department of Finance, Economy and Investments i Sumy City Council, og EU-prosjektet "Covenant of Mayors - East".

Mazeikiai-conference-banner.jpg

European Local Communities Conference – sirkulærøkonomi I fokus
Prosjektpartnere fra prosjektet Circular Based Waste Management - CBWM presenterte sine målsettinger og aktiviteter for lokale sirkulærøkonomitiltak på «Circular Economy Initiatives in European Local Communities» konferansen organisert av Mažeikiai kommune den 3. juni.

Norway-tour-May2022-banner.jpg

Litauen viser interesse for norske sirkulærøkonomi aktører
Circular Based Waste Management-prosjektpartnere fra Litauen, reiste til Norge for å besøke selskaper som pionerer beste praksis løsninger innen avfallshåndtering, resirkulering og gjenbruk og matavfall.

CBWM-study-tour2-banner.jpg

CBWM partnere besøker Norge for å lære om organiske resirkuleringsanlegg og incentiver i avfallsbransjen.
Prosjekt-partnere fra «Circular Based Waste Management - CBWM» fra Mažeikiai kommune, Telšiai Regionale Avfall-håndterings-senter i Litauen og bystyre i byen Paide i Estonia har returnert til Norge på deres andre studietur. Turen gikk til Oslo og Bergen regionene, og formålet denne gangen var å lære om resirkulering av organisk avfall i Norge, og incentivordninger innen avfallsbransjen.

CBWM-study-tour-banner.jpg

Samarbeidspartnere fra Litauen og Estonia besøker norske bedrifter som jobber med sirkulær økonomi
Green Business Norway har arrangert en studietur til Norge for samarbeidspartnere i prosjektet kalt «Circular Based Waste Management - CBWM», med besøk hos organisasjoner som er eksperter på sirkulær økonomi.

CBWM-banner-image.jpg

The Circular Based Waste Management project - Prosjektet for avfallshåndtering basert på en sirkulær tilnærming
1.ste september 2020 markerte starten på prosjektet for avfallshåndtering basert på en sirkulær tilnærming. Prosjektet bygger på et felles initiativ, med formål om å fremme konkrete tiltak for sirkulær avfallshåndtering i tre europeiske regioner.

Dec-2019-FS-slideshow2.jpg

R8 Flying Start gikk til Future Synthesis
For tredje år på rad ble R8 Flying Start utdelt under Gründeruka. Denne gang gikk prisen til Future Synthesis og Maritsa Kissamitaki!

Dec-2019-Windsim-slideshow2.jpg

WindSim inngår strategisk samarbeid med Shanghai Electric Wind Power Group
WindSim og Shanghai Electric Wind Power Group har inngått en strategisk partnerskapsavtale under China Wind Power Conference og Exibition I Bejing I Oktober.

Cycled-NYU-slideshow1.jpg

Cycle vant StarADs Summer Incubator pitchekonkurranse
Cycled deltok i sommerinkubatoren StartAD og var en av vinnerne i den splittede avgjørelsen av pitchekonkurransen. Programmet varte i sju uker og inkluderte åtte oppstartsbedrifter fra alle de tre campusene til Universitetet i New York.

Nanjing-slideshow.jpg

Soraytec og den norske paviljongen tildelt pris for beste design under Nanjing Tech Week 2019
Soraytec var invitert til Kina for å delta i den norske paviljongen på teknologimessen «Nanjing Tech Week’s High-Tech Fair» i Nanjing. Messen tar mål av seg til å presentere høyteknologisk innovasjon og bringer nye og innovative teknologier til Nanjing og Kina.

Act-Slideshow1.jpg

Cycled Technologies på Technoport Nordic Deep Tech 2019
Cycled Technologies, en av våre akseleratorbedrifter, har blitt invitert som en av hovedinnlederne til Technoport Nordic Deep Tech. Cycled Technologies ønsker å diskutere globale målsettinger og demonstrere hvordan enkle lokale samarbeid kan bidra til å løse verdens miljøutfordringer.

DC-banner.jpg

Får det til å spire og gro i ørkenen
De siste ti årene har Desert Control arbeidet med å skape den perfekte oppskriften på en nyskapende løsning kalt LNC. Målet er å gjøre ørken fruktbar. Vanligvis tar det mellom sju og femten år å gjøre ørkenjord dyrkbar, men med Desert Controls løsning tar det bare sju timer! Det er ny rekord.

investorseminar-slideshow2.jpg

Oppstartsselskaper fra GBN Accelerator på investorseminar på Campus Ås
Oppstartsselskaper i Green Business Norway Accelerator presenterer seg på det 12. investorseminaret i Vitenparken på Campus Ås i september. Arrangementet er et samarbeid med Inkubator Ås.

cycled-960-1.jpg

Ny banebrytende Blockchain teknologi - Cycled etablerer samarbeid med AKEO
Cycled Technologies og Akeo utvikler ny blockchain teknologi for avfallsinnsamling i den nye sirkulærøkonomien.

GBN_HSN_avtalesignering_1_960.png

GBN og Høgskolen i Sørøst Norge etablerer FoU samarbeid
- Samarbeidet med Høgskolen i Sørøst-Norge styrkerforsknings- og utviklingsarbeidet i oppstartsselskapene som er en del av vårt Akseleratorprogram, sier Thor Sverre Minnesjord, CEO i GBN. Først ute er teknologiselskapet Fluid Metal 3D.

20170209_graf-960.jpg

Vann- og avløpsinfrastruktur under press i GCC-landene
Befolkningen i Gulf-regionen er i rask vekst. Hele tiden må myndighetene takle flaskehalser for å holde tritt med veksten, spesielt med tanke på infrastruktur og vann og avløp. Medlemslandene i Gulf Cooperation Council (GCC) møter utfordringene med massive utviklingsplaner som er prosjektert for en kontinuerlig stabil befolkningsvekst og økonomisk vekst frem til 2030.

circular-960.jpg

Delegasjon fra polske byer fikk innsyn i sirkulær avfallshåndtering
Onsdag 14. september møttes polske og norske interessenter i Drammen. Foranledningen var EUs ambisiøse målsettinger for avfallshåndtering.

Forum-Dyrektorow-960.jpg

Fremtidens avfallshåndtering høyt på agendaen i Polen
Green Business Norway har vært i dialog med beslutningstagere på en rekke nøkkelarrangementer i Polen de siste ukene.

160126-960.jpg

Stor interesse for grønn teknologi under lansering av BI-programmet UAE
Deltakere fra de nordiske ambassadene, nordiske selskaper og lokale samarbeidspartnere i De forente arabiske emirater stilte opp på lanseringsseminaret i Masdar City i Abu Dhabi den 21. januar.

gbtmp3.jpg

Lanserer nordisk samarbeid i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater
Med Abu Dhabi Sustainability Week som bakteppe, lanserer Green Business Norway, Green Net Finland og Nordic Innovation neste fase av Business Intelligence-programmet for Gulfregionen.

rdf-960-270.jpg

Bulgarsk delegasjon ser på bærekraftig avfallshåndtering i Norge
Green Business Norway var i oktober vertskap for en offisiell delegasjon fra Bulgaria som fikk presentert tre alternativer for bærekraftig og fremtidsrettet avfallshåndtering.

Lubelskie-960-270.jpg

Grønn industri i fokus innenfor Telemark–Lubelskie-samarbeidet
En delegasjon fra Lubelskie-regionen har denne uken vært på plass i Telemark. Etter en reise gjennom fylket, blant annet til Rjukan, signerte Guvernør Sosnowski og fylkesordfører Riis-Johansen avtalen om et utstrakt samarbeid mellom regionene.

thor-sverre-960.png

Statsminister Erna Solberg møter Green Business Norway under sitt besøk på Klosterøya
Tirsdag 18. august besøkte statsminister Erna Solberg kunnskapsbedriftene på Klosterøya, der hovedkontoret til Green Business Norway holder til. Under lunsjen med statsministeren ble det mangfoldige og nyskapende miljøet i grenlandsregionen løftet frem.

IMG_1327-slide.png

Norsk miljøteknologi staker ut kursen på EcoForum-konferansen i Polen
Den sjette EcoForum-konferansen gikk i år av stabelen 10. og 11. juni. Konferansen ble igjen en fruktbar møteplass for både polske og norske aktører innenfor det interregionale samarbeidet mellom Telemark fylkeskommune og Lubelskie-regionen.

WP_002078-slide.jpg

Gulf-regionen er et lovende marked for gjenvinning og grønn energi
Flere demonstrasjonsprosjekter for gjenvinning er under etablering i De forente arabiske emirater (FAE). Green Business Norway (GBN) mener at utsiktene til forretningsutvikling i regionen er lovende.

Grand-opening-960.png

Storslått lansering
av retursystem i Romania basert på TOMRA-teknologi

DSC_0071_slide.png

Fornybar energi fra baller av strå
Forrige uke møttes representanter fra Lubelskie-regionen i Polen og Telemark fylkeskommune for å se nærmere på kraftverket Sleaford Renewable Energy Plant i England.

11020407_1044763565533649_820775577_n-960.jpg

Det polske parlamentet setter søkelyset på norske avfallsløsninger
Mer enn 100 personer kom sammen i Sejm, underhuset i polske parlamentet, for å diskutere den siste utviklingen på avfallshåndteringsfeltet. Seminaret var et polsk-norsk samarbeid.

150302-Roaf_Beate-Langset-960.jpg

Polen og Norge sammen om fremtidsrettet avfallshåndtering
Avfallshåndtering er et felt i stor endring. Viktige strategiske beslutninger må til for å kontrollere den aktuelle utviklingen. Green Business Norway har de siste årene spilt en aktiv rolle i erfaringsutvekslingen mellom Polen og Norge.

NX2A11463.jpg

Energigjenvinning - både miljøvennlig og lønnsomt?
Dette var spørsmålet paneldeltakerne ble stilt i en av de mange paneldiskusjonene under årets Energy Forum i Karpacz i Polen.

slide2.jpg

GBN var blant vertskapet da Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Klosterøya i Skien
Den norske CleanTech industriens posisjon i dag og i et femårsperspektiv var blant temaene som ble drøftet med Kronprinsen.

Clean sands.jpg

Ennox Oil: Cleantech gjennombrudd
Ennox Oil Solutions er et godt eksempel på hvordan ny business kan oppstå når ideer fra ulike forretningsmessige verdener møtes. Idemakere med løsninger for avfallsbehandling møter idemakere med løsninger for brønnstimulring innen oljeproduksjon. Slik startet utviklingen av den patenterte EGX-prosessen, løsningen for
utvinning av olje fra faste materialer som jord, sand, slam osv.

mb4.jpg

"New Deal" gir resultater hos Miljøbil Grenland
Miljøbil grenland valgte å satse på å videreutvikle sin spisskompetanse innen batteriteknologi og fokusere på engineering og testproduksjon. Batteriet er selve nøtta i all forflytning basert på elektrisk energi. Selskapets bevisste satsing begynner å gi resultater.

Norner_prosess.jpg

Norner fester grepet om vekstambisjonene
Tine Rørvik og Ole Jan Myhre
Med stø kurs og solid forankring i sin opprinnelige ambisjon, stevner det privateide forskningsinstituttet Norner nå videre på sin spennende kurs. Noen av utviklingsgrepene som tas nå, er blant de mest spennende og banebrytende siden selskapet ble skilt ut fra Borealis for 4 år siden.

gloer2.jpg

GLØR med sving på renovasjonsjobben
Visjonen er å være en miljøpådriver, forretningsideen å være kundenes foretrukne samarbeidspartner i avfalls- og gjenvinningsspørsmål. Begge deler synes naturlig og bra for et selskap som er tiltrodd ansvaret for den viktige renovasjonstjenesten i en region. Nylig har Glør fått en formell bekreftelse på at strategien og det de gjør for å sette den ut i livet, er riktig.
previous next

Aktueltarkiv

Her finn du arkiverte nyheter, se også nye nyheter


Åpent medlemsmøte i Green Business Norway 17. januar

Vårt første medlemsmøte 2012 går av stabelen 17. januar 13.00 – 17.00 i lokalene til Norsk Industri i Middelthunsgate 27, Oslo. Møtet er åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer. 
 
Vi har invitert en rekke innledere fra både medlemsbedrifter og eksternt hold, og får spennende presentasjoner om følgende tema: Green Industry Innovation Programme National Fund of Environment, Poland (NFOS) Presentasjon av det statlige investeringsselskapet INVESTINOR og deres vurdering av utviklingen i markedet for miljø- og energiteknologi.

EØS-midler gir muligheter

Nye EU-land vil i perioden fram til og med 2014 få overført ca 14 milliarder kroner fra EØS. Midlene er i all hovedsak norske penger.

Green Business Norway samlet avfallsekspertise i Warsawa

I en konferanse forrige uke møtte representanter fra fem medlemsbedrifter i Green Business Norway representanter for polske myndigheter, faginstitusjoner og kommunale avfallsselskap til dialog og erfaringsutveksling. De fem norske representerer blant annet ekspertise innen behandling av organisk avfall.

Cambi skal bedre Washingtons klimaregnskap

Cambi AS skal levere et hydrolyseanlegg til et av verdens største avløpsrenseanlegg, Blue Plains, i den amerikanske hovedstaden Washington DC. For Cambi er kontrakten et gjennombrudd på det amerikanske markedet

Nytt medlemstilbud: Green Business Norway styrker spisskompetansen på finansiering

Green Business Norway vil øke innsatsen for medlemmer som satser på innovasjon og internasjonalisering.

Bjarne Paulsrud ny styreleder i Green Business Norway

Bjarne Paulsrud ble enstemmig valgt til ny styreleder i Green Business Norway på generalforsamlingen 28. april. Han overtar etter Runar Rugtvedt som takker av etter 6 år som styreleder.

Nyskapingspris til ØPD Solutions

Prisen ble utdelt i forbindelse med NHO Telemarks årsmøte i april, og i sin begrunnelse for prisen sier juryen blant annet: - Bedriften er innovativ og nyskapende og ser mulgheter innenfor mange områder.

Norsk delegasjon bistår i fornyelsen av polsk lov om avfallshåndtering

12. april tok det polske senatet imot en delegasjon fra Norge for å drøfte forberedelser til et nytt juridisk rammeverk for avfallshåndtering. Besøket var et direkte resultat av samtaler som fant sted under Green Business-konferansen i Sandefjord i fjor høst.

Cambi skal bygge Oslos nye biogassanlegg

Cambi AS vant den ettertraktede kontrakten på å bygge det nye biogassanlegget til energigjenvinningsetaten (EGE) i Oslo kommune. Cambi er valgt som totalleverandør av anlegget, og kontrakten er på ca 350 millioner kroner. Forbehandlingsløsningen skal leveres av Norsk Biogass.

Anne Lise Gjestvang over i pensjonistenes rekker

Green Business Norways spesialrådgiver Anne Lise Gjestvang blir pensjonist fra april. Gjestvang har valgt å takke av etter 7 års aktiv innsats for GBN. Hun har vært sentral i etableringen av organisasjonen og har vært en nøkkelperson i GBNs utvikling frem til dagens nivå. Hun har vært særlig aktiv innenfor fokusområdene bedriftssamarbeid, internasjonal relasjonsbygging og myndighetskontakt.

Nye prosjektmuligheter i Polen

En fersk samarbeidsavtale mellom polske miljø- og regionalutviklingsmyndigheter åpner nye muligheter også for norske virksomheter som vil satse i Polen. Avtalen skal sikre en plattform for prosjekter i samarbeid mellom polske offentlige etater og private aktører.

Cambi bidrar til Santiagos grønne profil

Cambi as har vunnet en kontrakt på renseanlegget Mapocho i Santiago, Chile. Kontrakten inngår i en leveranse som totalt har en verdi på 260 millioner Euro. Cambi skal levere en installasjon av selskapets patenterte termiske hydrolyseprosess (THP).

Norsk Biogass etablerer seg i det svenske markedet

Norsk Biogass AS er sammen med Spirac AB tildelt oppgaven med å bygge nytt forbehandlingsanlegg ved Tekniska Verket i Linköping.

Samarbeidsavtale innenfor luftovervåkning signert på Hubei-Norway days i Shanghai 13. oktober.

Lindum International, RPR Technologies, TiTech, Cambi og NILU markerte seg sterkt under miljø- og energiseminaret på Hubei-Norway days i Shanghai 13. oktober. I tillegg ble en samarbeidsavtale innenfor luftovervåkning med Hubei Provinsen signert på seminaret.

Norsk Biogass as tildelt anbudskontrakt for oppgradering av EcoPro anlegget i Verdal, Nord – Trøndelag

Norsk Biogass prisbelønnede BioSep® teknologi skal erstatte eksisterende forbehandlingslinje ved anlegget i Verdal som eies av 50 kommuner i midt – Norge.

Innovasjonspris til Norsk Biogass

Norsk Biogass as ble tildelt den nyinnstiftede “Innovasjonsprisen for 2010” under Avfallskonferansen som ble avviklet på Lillehammer denne uken. Forran mer enn 700 delegater fra inn og utland mottok oppfinner og partner Bjørn Bu prisen på vegne av Norsk Biogass.

Cambi bidrar til England møter sine mål for fornybar energi

Cambi AS har vunnet en ny kontrakt på rundt 200 millioner kroner i forbindelse med bygging av biogassanlegg i Manchester.

Community testing facillities skaper innovasjon og næringsutvikling

Green Business Norway har etablert samarbeid med Baltic Sea Solutions (BASS) på Lolland. Formålet med dette er å se hvordan test og demonstrasjonsfasiliteter kan utvikles i Norge innenfor miljøteknologi og fornybar energi.

NorgesGruppen vil være pådriver for bærekraftig drift i dagligvarebransjen

Konsernsjef Sverre Leiro er opptatt av hvordan NorgesGruppen som stor aktør kan ta ut potensialet innenfor avfallshandtering, energiøkonomisering og transport. Leiro blir å finne blant hovedinnlederne ved årets Green Business konferanse i Sandefjord.

Storordre til Miljø-Teknologi AS

Utvikling og innovasjon gir resultater. Miljø-Teknologi fjerner lukt i fra Stockholms største kloakkrenseanlegg og fra en av verdens største fiskefòrfabrikker. Ordrene har en verdi på ca 11,5 mill NOK

Green Business Norway deltok på Polish Environmental Awards

Green Business Norway deltok på utdelingen av Environmental Awards for polske bedrifter i Krakow. Utdelingen var i regi av Polish Environmental Partnership foundation. Green Business Norway presenterte norske innovasjoner innenfor miljøteknologi på arrangementet.

Proteus- løsninger for reduksjon av karbon fotavtrykket i industrien

Månedens bedrift i Green Business Norway er det Franske selskapet Proteus som tilbyr bio baserte løsninger for blant annet avløpsrensing, avfallsbehandling og bioenergi. Proteus er medlem i det franske clusteret Axelera, som er en av Green Business Norway\'s internasjonale samarbeidspartnere.

Sterk interesse for norsk miljøteknologi i Poznan, Polen

Norske selskaper markerte seg sterkt under årets utgave av Poleko, den største miljøteknologi-messen i sentral/øst Europa som arrangeres hvert år i Poznan, Polen. Det var spesielt norsk kompetanse, teknologi og løsninger innenfor avfall/gjenvinning og vannbehandling som fanget stor interesse blant besøkende og øvrige utstillere på Poleko.

Geoenergi - Pengepumpe under jorden

Månedens medlemsbedrift i Green Business Norway er selskapet Geoenergi AS som leverer komplette turnkey geotermiske anlegg. Selskapet ble etablert i 1999 av Rune Helgesen, og er i dag en av de ledende aktørene på det norske markedet.

Norsk Biogass ny medlemsbedrift i Green Business Norway

Matavfall er en verdifull grønn energiressurs som innsatsmiddel i biogassproduksjon. Samtidig er matavfall mange steder et betydelig sosialt problem med stor negativ betydning for miljøet om det ikke behandles korrekt.

Green Business Norway øker satsningen i det Polske markedet

Green Business Norway har vært aktive i bearbeidingen av det polske markedet siden 2005. Fokus har vært å bygge opp kontaktnett mot viktige segmenter og målgrupper for medlemsbedriftene. Green Business Norway ser et økende potensiale innnenfor flere segmenter av Miljø- og energiteknologisektoren, og velger derfor å styrke satsningen mot det polske markedet.

Stor interesse for norsk teknologi i det polske markedet

Det polske markedet viser stor interesse for norsk teknologi, kompetanse og løsninger innenfor vann og avfallshandtering. Dette er den foreløbige konklusjonen etter besøket fra Polske avfallsdirektører 18-19 mai og deltakelsen på Wod-Kan messen 26-29 mai.

Velkommen til hit Barcelona - World Innovation Summit, 17.6-19.6.2009

EU har annonsert 2009 som The Year of Creativity and Innovation. Spania (Barcelona) har tatt et initiativ ved å lansere møteplassen (mellom investorer og entreprenører) HIT Barcelona - World Innovation Summit fra den 17.6 og til den 19.6.2009 i Barcelona

Green Business Norway presenterte norsk miljøteknologi på GALA i Warszawa

GALA er den årlige nasjonale prisoverrekkelsen til miljøsertifiserte bedrifter og kommuner i Polen, med utdeling av hele 46 priser. GALA arrangeres en gang i året med bred deltakelse fra den polske regjeringen og parlamentet.

Aquateam feirer 25 år som miljørådgivere

Den 1. mars 2009 var det 25 år siden Aquateam AS ble etablert som en knoppskytings bedrift fra Norsk Institutt for vannforskning. En av Aquateams hovedoppgaver er å bistå industri og næringsliv med kompetanse for å finne fram til gode løsninger på aktuelle miljøproblemer

Infrastrukturkonferanse i Grenland

Infratech AS inviterer til konferanse om infrastruktur i Grenland. Blant temaene er fjernvarme og naturgass, veg- og jerbanespørsmål m. m

Superkontrakt til ØPD

Østlandet Plast og Dykkservice sikret seg i går en kontrakt for legging av vann og avløpsledninger i skjærgården i Sarpsborg. Kontrakten har en verdi på 26 mill kroner

Tata Motors satser på Miljøbil Grenland

Tata Motors vil gjennom sitt datterselskap, Tata Motors European Technical Centre, satse stort på Miljøbil Grenland AS. Gjennom en rettet emisjon i høst gikk Tata Motors inn på eiersiden for å industrialisere produksjon av bilbatterier og en konverteringslinje av biler til eldrift.
| More


Hold deg oppdatert motta nyhetsbrev